#ПроповідьПредстоятеля. Києво-Печерська Лавра, день свята на честь Собору…

На сайте Правозащитного общественного движения «Правда и Вера» опубликована новая запись Предстоятеля канонической Украинской Православной Церкви Онуфрия:

#ПроповідьПредстоятеля. Києво-Печерська Лавра, день свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах спочивають. 11/10/2020
Без монахів Церква не приноситиме плодів – Блаженніший #МитрополитОнуфрій.

«Монахи – це сухі кілки, які підтримують виноградну лозу, – навів таке образне порівняння Архіпастир. – Хто має виноградник, знає, що потрібна конструкція, аби виноград не падав на землю. Бо якщо він впаде, не принесе плодів. Такими сухими кілками в Церкві є монахи, які наче нічого не значать, але без них виноградник не принесе плоду. Чому так? Тому що монахи є охоронцями чистоти віри. Вони показують приклад досконалості, якої люди мають досягнути… Сухі кілки скрізь підтримують грона церковного винограду й допомагають плодносити угодними Богові плодами».

На переконання Блаженнішого владики, не всі люди мають бути ченцями, однак всі мають прагнути святості. «Усі люди мають бути смиренними, мають любити Бога, мають молитися, поститися, прощати один одному, терпіти один одного, а це все робить людину святою», – додав він.

Однак, як зауважив Митрополит Онуфрій, ми часто своє небажання жити благочестиво в молитві виправдовуємо якоюсь хворобою тощо.

«Можливо, ми не можемо так молитися, як прп. Антоній, але кожен у свою міру повинен змушувати себе молитися, навіть якщо щось болить, – продовжив владика. – Тому що молитва для духовної людини – це її душа. Якщо молитви немає, то і душа вмирає. Молитва живить нашу душу».

Відео у кращій якості на YouTube: https://youtu.be/6n2lkTS9vfw

Текст: https://bit.ly/2GLvB84

Підписуйтесь на наш канал в Телеграм: https://t.me/upc_news

 Об авторе:
МИТРОПОЛИТ ОНУФРИЙ
Предстоятель канонической Украинской Православной Церкви
Все публикации автора »»

Смотрите также

Оставить сообщение