#ПроповідьПредстоятеля в день Входу Господнього в Єрусалим. 25/04/2021….

На сайте Правозащитного общественного движения «Правда и Вера» опубликована новая запись Предстоятеля канонической Украинской Православной Церкви Онуфрия:


#ПроповідьПредстоятеля в день Входу Господнього в Єрусалим. 25/04/2021. Києво-Печерська Лавра.

«Ця подія навчає нас смиренню. Коли царі, полководці виступали проти супротивника й перемагали війська, підкорювали землі, народи, то, за звичаєм, поверталися на колісницях, запряжених білими кіньми, у славі і з честю в’їжджали у свої міста. Спаситель переміг смерть, яка тероризувала все людство, і входить в Єрусалим, як переможець смерті. Але в’їжджає не на колісниці з білими кіньми, не вноситься руками ангелів, а — на смиренному віслюку… Якщо ми зробимо щось велике, славне, то навіть тоді ми не повинні сидіти на колісниці гордині, нехай вона і запряжена білими кіньми, — ми повинні сидіти на єрусалимському ослі, на ослі смирення. Колісниця гордині везе людину до самознищення, а смирення веде людину до вічного життя», — відзначив #МитрополитОнуфрій.

Як зауважив Блаженніший владика, апостоли проповідували світу Христа — і словом, і життям, але кожна людина, якщо вона живе за заповідями Божими, стає «немолчним апостолом». «Себто людина свідчить про те, що Бог є Любов, що Бог є Добро, що Бог із любові до людини прийшов на землю і сам став людиною, аби звести нас знову на небо, звідки ми впали через наше порушення Божественних законів», — додав він.

Відео кращої якості: https://youtu.be/Oc5pmZSCgys

Підписуйтесь на канал Українська Православна Церква в Телеграм: https://t.me/upc_news

 Об авторе:
МИТРОПОЛИТ ОНУФРИЙ
Предстоятель канонической Украинской Православной Церкви
Все публикации автора »»

Смотрите также

Оставить сообщение